Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Βάζουμε τα μπαχαρικά σε μπολ και κόβουμε σε μπουκιές το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το κοτόπουλο
- Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι βαθύ.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο.
- Αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά. Δεν το γυρίζουμε συνέχεια στο τηγάνι.
- Όταν γίνει από τη μια πλευρά, γυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε να μείνει ζεστό.
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Αφαιρούμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και ψήνουμε για 1 με 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.
- Βγάζουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και τον ζωμό.
- Βράζουμε για 3 με 5 λεπτά να κατέβει ο όγκος του υγρού.
- Συγχρόνως τρίβουμε το τηγάνι με κουτάλα να ντεκλασάρουμε τους κρυσταλλωμένους χυμούς του τηγανιού.
- Τέλος προσθέτουμε την κρέμα και το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει λίγο και να πυκνώσει σε μέτρια φωτιά.
- Διορθώνουμε τα αλατοπίπερο και προσθέτουμε λίγο απ’ όλα τα μπαχαρικά για να γίνει πιο έντονη η σάλτσα.
- Πρέπει να είναι έντονες οι γεύσεις.
- Έχουμε ωστόσο βράσει τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε τελευταία στιγμή όπως στάζουν στην σάλτσα.
- Αν θέλουμε πιο υγρή τη σάλτσα, προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών προσθέτουμε τα λαχανικά και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
- Σερβίρουμε και τρίβουμε μπόλικο τυρί.