Ταλιατέλες µε µελάνι σουπιάς και σολοµό

Υλικά

Για τις ταλιατέλες µε µελάνι σουπιάς και σολοµό

  • 500 γρ. ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)
  • 150 γρ. καπνιστός σολωμός κομμένος σε λωρίδες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. βότκα
  • 180 ml κρέμα γάλακτος light
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις ταλιατέλες

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2΄.

Προσθέτουμε το σολωμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄ ακόμη.

Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα για 4-5΄ έως ότου πυκνώσει ελαφρά.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

https://www.argiro.gr/recipe/taliateles-me-melani-soupias-kai-solomo/