Εκτέλεση
Ξεκινάμε το ψαρονέφρι με ζυμαρικά, καθαρίζοντας και κόβοντας το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες.
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε για 2-3′. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τριμμένο καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε το ζεστό νερό ή λευκό ξηρό κρασί.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Αραιώνουμε το γιαούρτι σε μπολ με λίγη από την σάλτσα. Περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι .
Έχουμε βράσει τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6′. Έτσι όπως στάζουν, τις ρίχνουμε µε τσιμπίδα στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.