Ταμπουλέ σαλάτα με ελληνική γεύση

Υλικά

Για το ταμπουλέ

  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 3 ντομάτες καθαρισμένες χωρίς σπόρια κομμένες κυβάκια
  • 2 αγγούρια χωρίς σπόρους ψιλοκομμένα με την φλούδα τους
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 ματσ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε πρώτα σε ένα μπολ το πλιγούρι και καλύπτουμε με χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφήσει το νερό.

Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το πλιγούρι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε την ταμπουλέ σαλάτα.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάζουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δοκιμάστε να φτιάξετε και τη συνταγή πλιγούρι με λαχανικά!

Αν σας άρεσε η σαλάτα ταμπουλέ με πλιγούρι, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/tampoule-me-elliniki-geusi/