Τερίνα τυριών

Αλμυρή τερίνα τυριών με κρέμα τυριού, πιπεριές, ελιές και σαλάμι. Εύκολη συνταγή, ιδανική για ορεκτικό, μπουφέ ή συνοδευτικό με κράκερ.

Εύκολη
1:10

6-8

10 λεπτά

τερινα τυριων

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Για καλύτερο αποτέλεσμα, όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Στεγνώνουμε πολύ καλά τις ψητές πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το δουλεύουμε με μαλακή σπάτουλα μέχρι να αφρατέψει.
  4. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενσωματωθούν χωρίς να βαραίνει το μείγμα.
  5. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, τα φιλέτα ελιάς και το ψιλοκομμένο σαλάμι.
  6. Προσθέτουμε την πάπρικα, λίγο μπούκοβο (προαιρετικά), τον άνηθο, το αποξηραμένο σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Χρησιμοποιούμε μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 23 x 10 εκ. ή άλλο σκεύος παρόμοιου μεγέθους. Τη ντύνουμε με μεμβράνη, φροντίζοντας να περισσεύει στα πλαϊνά.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Γυρίζουμε τη μεμβράνη προς τα μέσα και σκεπάζουμε την επιφάνεια.
  9. Τοποθετούμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  10. Για το σερβίρισμα, καλύπτουμε τη φόρμα με μακρόστενο πιάτο και αναποδογυρίζουμε. Αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και λίγη πιπεριά.
  11. Περιχύνουμε με λίγο λάδι από τις λιαστές ντομάτες και ολοκληρώνουμε με φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα, όπως δεντρολίβανο ή θυμάρι.
  12. Σερβίρουμε την τερίνα τυριών δροσερή, συνοδεύοντας με διάφορα κράκερ ή πιτάκια.
  13. Διατηρείται στο ψυγείο για 3–4 ημέρες, καλά σκεπασμένη.
Απόρρητο