Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΓΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΓΑΝΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση.
- Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα κομμάτια γύρω γύρω, για 2-3′ από κάθε πλευρά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3′ να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το μήλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα βρασμένα κάστανα.
- Σοτάρουμε για 2′.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη και το ζωμό κοτόπουλο και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά να ψηθεί και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι για να γυαλίσει η σάλτσα.
- Ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει με την θερμοκρασία των υλικών.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
- Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση.
- Αλατίζουμε κατά βούληση.
- Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τακτικά, γιατί πιάνει στην βάση της κατσαρόλας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για 25 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να χυλώσει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει.
- Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
- Το αφήνουμε την κατσαρόλα να σταθεί για 5 λεπτά, σκεπασμένη.
- Σερβίρεται ζεστός κι αφράτος.