Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας από την Αργυρώ. Βάλτε στη γέμιση τα τυριά που αγαπάτε και η πίτα σας θα γίνει πενταντόστιμη. Τόση εύκολη με απλά υλικά,...

Εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας από την Αργυρώ. Βάλτε στη γέμιση τα τυριά που αγαπάτε και η πίτα σας θα γίνει πενταντόστιμη. Τόση εύκολη με απλά υλικά, που έχουμε στο σπίτι που θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά! Μια εύκολη συνταγή για τυρόπιτα από την Αργυρώ. Με φύλλο κρούστας και διάφορα τυριά που θα ξετρελάνει μικρούς αλλά και μεγάλους. Μπορείτε να τη φτιάξετε κάθε στιγμή, αφού γίνεται με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
89

Για τη τυρόπιτα

  • 1 συσκ. φύλλα κρούστας
  • 800 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά (κασέρι,γκούντα, έμενταλ, γραβιέρα κ.ά.)
  • 1/2 lt γάλα (φρέσκο)
  • 5 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 1 τεμάχιο/ια σόδα (αναψυκτικό)
  • 2 κ.σ. φρυγανιά (τριμμένη)
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τυρόπιτα

    Βουτυρώνουμε πρώτα ή λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας.

    Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

    Απλώνουμε 3 φύλλα ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.

    Κομματιάζουμε σε ένα μπολ, με τα χέρια, τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομμάτια, κρατώντας 2 για το κλείσιμο.

    Ενώνουμε τα σπασμένα φύλλα κρούστας και τα ανακατεύουμε.

    Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

    Αδειάζουμε το μίγμα στα στρωμένα φύλλα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά τους.

    Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και γυρίζουμε προς τα μέσα τις ενώσεις τους.

    Χαράζουμε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι.

    Περιχύνουμε τις χαρακιές με το ελαιόλαδο.

    Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τη σόδα, την περιχύνουμε και την αφήνουμε να ρουφήξει για 15 λεπτά.

    Για το ψήσιμο

    Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220°C, στον αέρα.

    Μόλις βάλουμε τη τυρόπιτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C.

    Ψήνουμε για 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει και να φουσκώσει.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται