Το σουφλέ της Ελπίδας

Υλικά

  • 250 γραμ. κουβερτούρα υγείας
  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 7 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)

Το σουφλέ της Ελπίδας

Το σουφλέ της Ελπίδας

Η αγαπημένη φίλη Ελπίδα Χαµηλοθώρη μου έδωσε τη γλυκιά συνταγή της. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Ξεκινάμε τη συνταγή

  • Σε ένα κατσαρολάκι ή μπεν μαρί λιώνουμε τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μόλις λιώσουν βγάζουμε το σκεύος από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα.
  • Μόλις το μείγμα της μαργαρίνης κρυώσει ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ.
  • Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα, πάντα ανακατεύοντας καλά.
  • Τέλος ρίχνουμε μέσα και τους κρόκους και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, να κάψει.
  • Βουτυρώνoυμε μία φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε 15΄-20΄, ανάλογα το φούρνο μας.
  • Όταν βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα, πρέπει να είναι υγρό και να τρέχει.
  • Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό μαστίχα ή καϊμάκι.
https://www.argiro.gr/recipe/to-soufle-tis-elpidas/