Λαλάγγια με ταχίνι και μέλι

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
  • 1 φλ. γεμάτο χλιαρό νερό
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 φλ. ταχίνι με κακάο
  • 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο

Για τα λαλάγγια

Για τα τραγανά λαλάγκια Μάνης,

  • Βάζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι και διαλύουμε το αλάτι στο νερό.
  • Το ρίχνουμε στο αλεύρι.
  • Προσαρμόζουμε στο μίξερ το γάντζο ζύμης και ζυμώνουμε καλά για 10΄-15΄ να γίνει λεία και απαλή η ζύμη.
  • Τη βάζουμε σε μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι.
  • Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη στον πάγκο. Χωρίζουμε σε μπαλίτσες, σε μέγεθος καρυδιού.
  • Πλάθουμε κορδόνι με τα χέρια, λεπτό και μακρύ.
  • Τηγανίζουμε τα κορδόνια λίγα λίγα να ροδίσουν.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ανακατεύουμε ταχίνι με κακάο και μέλι για το σερβίρισμα.
  • Τα πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη, όπως είναι ζεστά και τα σερβίρουμε με ντιπ ταχίνι και μέλι.
https://www.argiro.gr/recipe/tragana-lalagkia-me-taxini-kai-meli/