Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό

Υλικά

Για τα σφολιατάκια

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 12 φέτ. λεπτές προσούτο
  • 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το διάλυμα αυγού

  • 1 κρόκο
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο

Για τα τραγανά σφολιατάκια

Το τέλειο κέρασμα ή σνακ για τις μέρες των γιορτών αλλά και για απλό τσιμπολόγημα με οικογένεια και φίλους.

Τα παιδιά θα τα λατρέψουν! 

Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας.

Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο.

Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι.

Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό.

Τρίβουμε πιπέρι.

Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.

Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.

Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο.

Για το ψήσιμο

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Αφού φτιάξετε αυτά τα θεοτράγανα σφολιατάκια, συνοδέψτε τα με μια φανταστική σαλάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/tragana-sfoliatakia-me-prosouto-motsarela-kai-basiliko/