Σαλάτα με κουνουπίδι και μπρόκολο

Υλικά

Για τη σαλάτα με κουνουπίδι και μπρόκολο

  • 250 γρ. κουνουπίδι
  • 250 γρ. μπρόκολο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 πορτοκάλια
  • ½ ρόδι (σπόρους)
  • 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού

  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε τη βινεγκρέτ στο ψυγείο και πριν τη χρησιμοποιήσουμε, την ανακινούμε ξανά.

Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα κόβουμε σε μικρά μπουκέτα.

Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά.

Τα απλώνουμε σε ένα φαρδύ σκεύος και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τη σταφίδα, το ρόδι και τον κολοκυθόσπορο.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, αφαιρούμε το λευκό μέρος και τις ίνες και τα φιλετάρουμε. Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε τα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά και τα μεταφέρουμε σε ρηχή σαλατιέρα.

https://www.argiro.gr/recipe/tragani-salata-tis-argyros/