Τρουφάκια με κέικ

Υλικά

  • 5 φέτες χοντρές κέικ σοκολάτας ή μπράουνις
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 συσκευασία αλεσμένα μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. καρύδι τριμμένο
  • 180 γραμ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 1 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
  • λίγη λιωμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτελεση

Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το κέικ που περίσσεψε και το τρίβουμε σε ψίχουλα.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τα αλεσμένα μπισκότα  και την πραλίνα , το τριμμένο καρύδι και το κονιάκ.

Ζυμώνουμε τα υλικά καλά μέχρι να γίνουν μια μαύρη εύπλαστη ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Αφού περάσουν τα 30 λεπτά πλάθουμε  και τις αραδιάζουμε σε δίσκο με λαδόκολλα.

Τις βάζουμε ξανά για 15 λεπτά στο ψυγείο ή για 5 λεπτά στην κατάψυξη.

Τα κυλάμε μέσα στη λιωμένη  σοκολάτα.

Αφήνουμε τις τρούφες να κρυώσουν στο ψυγείο.

Τα γαρνίρουμε με γραμμές μαύρης σοκολάτας.

Η διαδικασία παρασκευής τους, είναι απλή και διασκεδαστική.

 

 

https://www.argiro.gr/recipe/troufakia-me-keik/