Χιονούλες με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Χιονούλες, το τέλειο κέρασμα με ινδοκάρυδο και καρύδα και ζαχαρούχο γάλα. Δοκιμάστε...

Χιονούλες με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Χιονούλες, το τέλειο κέρασμα με ινδοκάρυδο και καρύδα και ζαχαρούχο γάλα. Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
248

Υλικά

  • Μερίδες 60 τμχ

Για τις Χιονούλες με 3 υλικά

  • 1 συσκ. 400 γραµ. ζαχαρούχο γάλα (ή ζαχαρούχο βρασμένο dulce de leche)
  • 450 γρ. ινδική καρύδα
  • 2 βανίλιες

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ινδική καρύδα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις χιονούλες

    Αδειάζουμε πρώτα το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

    Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μίγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.

    Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε με στρογγυλό σχήμα σαν τρουφάκια.

    Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

    Αφού πλάσουμε τις χιονούλες και τις ντύσουμε με ινδοκάρυδο, τις αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για λίγο. 

    Σερβίρουμε τις χιονούλες σαν τρουφάκια.

    Εναλλακτικά, ψήνουμε τις χιονούλες για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.

    Θα γίνουν χρυσό χρώμα με πιο πολύ άρωμα και με υφή μπισκότου.

    Διαλέξτε ποια εκδοχή προτιμάτε.

    Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε τις χιονούλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

    Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

    Ρίχνουμε μπόλικο ινδοκάρυδο και κουνάμε το ταψί να κυλιστούν και να καλυφθούν ολόγυρα.

    Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.

    Χιονούλες με ινδοκάρυδο

    Παραλλαγές

    Μπορείς να προσθέσεις στο μίγμα λίγο κακάο για έξτρα κακάο γεύση.

    Μπορείς να βάλεις στο μισό μίγμα λίγο χυμό από παντζάρι ώστε να πάρουν οι μισές ένα απαλό η έντονο ροζ χρώμα.

    Μπορείς αφού πλάσεις τις χιονούλες να βουτήξεις τη μισή πλευρά τους σε λιωμένη σοκολάτα και να αποκτήσουν μια έξτρα υφή τραγανή και γεύση σοκολάτας.

    Γενικά παίξτε με τη συνταγή γιατί σηκώνει πολλές παραλλαγές!

    Διατηρούνται στο ψυγείο.

    Για τα τρουφάκια με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο, αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζαχαρούχο γάλα κατευθείαν από το κουτί, θα βγουν πιο λευκές οι χιονούλες ή μπορείτε να βράσετε τη συσκευασία του ζαχαρούχου σε κατσαρόλα με νερό και να γίνει πιο σκούρο.

    Έτσι, ναι μεν οι χιονούλες θα γίνουν λίγο πιο σκούρες, αλλά η γεύση τους θα γίνει τέλεια.

    Καλή επιτυχία όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε.

    Είναι το πιο εύκολο γλυκό του κόσμου.

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται