Τσίζκεικ με γιαούρτι

Υλικά

Για τη βάση

  • 100 γρ. μπισκότα digestive
  • 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Λίγες σταγόνες και ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • γλυκό κουταλιού βύσσινο η μαρμελάδα κεράσι (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.

Έπειτα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Για την κρέμα
Προσθέτουμε όλα τα υλικά της συνταγής για την κρέμα σ’ ένα άλλο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μια πλούσια αφράτη κρέμα.

Για το στήσιμο
Σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο από το μπισκότο, λίγη από κρέμα που φτιάξαμε και τέλος λίγη από την μαρμελάδα

Κατά τον ίδιο τρόπου φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα ποτήρια.

https://www.argiro.gr/recipe/tsizkeik-me-giaourti-kai-tyri-krema/