Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΕΜΙΣΗ
- Βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
ΖΥΜΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Με δύο μαχαίρια το κόβουμε όσο πιο ψιλοκομμένο γίνεται.
- Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιηθεί το αλεύρι με το βούτυρο, ώστε το φύλλο να γίνει τραγανό όταν ψηθεί. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε με πιρούνι.
- Όταν αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη, ζυμώνουμε με τα χέρια στον πάγκο εργασίας μέχρι να γίνει απαλή και εύπλαστη.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο, σκεπασμένη, να παγώσει.
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι και τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φύλλο με πλάστη. Αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι.
- Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση.
- Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες ανοιχτές (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στα πλάγια).
- Κυλάμε τα τυρομπαστούνια στο σουσάμι και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω.
- Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν το ψήσιμο για μικρά τυροπιτάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε και στην κατάψυξη.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Όταν κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.
Tips
- Το γάλα που θα πέσει στην μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό γιατί αλλιώς καίγεται η μαγιά.
- Δεν ρίχνουμε το αλάτι πάνω στη μαγιά.
- Αφήνουμε όλες τις ζύμες να ξεκουραστούν μετά το ζύμωμα.
- Αφήστε τα τυρομπαστούνια να κρυώσουν για να αποκτήσουν μπισκοτένια, τραγανή υφή.









