Τυρόπιτες κουρού με μαγιά

Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού με φέτα και ανθότυρο, τραγανό φύλλο και πλούσια γεύση. Ιδανικά για σνακ ή παιδικά πάρτυ.

Εύκολη
1:00

8

20 λεπτά

40 λεπτά

τυρομπαστουνια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

ΖΥΜΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
  3. Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Με δύο μαχαίρια το κόβουμε όσο πιο ψιλοκομμένο γίνεται.
  4. Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιηθεί το αλεύρι με το βούτυρο, ώστε το φύλλο να γίνει τραγανό όταν ψηθεί. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  5. Κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι, χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
  6. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε με πιρούνι.
  7. Όταν αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη, ζυμώνουμε με τα χέρια στον πάγκο εργασίας μέχρι να γίνει απαλή και εύπλαστη.
  8. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο, σκεπασμένη, να παγώσει.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

  1. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι και τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
  2. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φύλλο με πλάστη. Αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι.
  3. Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση.
  4. Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες ανοιχτές (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στα πλάγια).
  5. Κυλάμε τα τυρομπαστούνια στο σουσάμι και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με την ένωση προς τα κάτω.
  6. Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν το ψήσιμο για μικρά τυροπιτάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε και στην κατάψυξη.
  7. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  8. Όταν κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.

Tips

  • Το γάλα που θα πέσει στην μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό γιατί αλλιώς καίγεται η μαγιά.
  • Δεν ρίχνουμε το αλάτι πάνω στη μαγιά.
  • Αφήνουμε όλες τις ζύμες να ξεκουραστούν μετά το ζύμωμα.
  • Αφήστε τα τυρομπαστούνια να κρυώσουν για να αποκτήσουν μπισκοτένια, τραγανή υφή.
Απόρρητο