Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και σόδα

Αφράτη, τραγανή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και σόδα. Η τσαλακωτή τυρόπιτα με φέτα είναι ό,τι πρέπει για κάθε στιγμή της ημέρας. Το τσαλάκωμα του φύλλου χαρίζει μοναδική υφή.

Εύκολη
1:00

10 μερίδες

15 λεπτά

45 λεπτά

τυροπιτα με φυλλο κρουστασ και σοδα - τυροπιτα τσαλακωτη

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε ένα μπολ και προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και απλώνουμε τα φύλλα ένα-ένα στον πάγκο εργασίας.
  3. Ραντίζουμε κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Πασπαλίζουμε με το μείγμα των τυριών και σουρώνουμε το φύλλο σε σχήμα πλισέ.
  5. Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).
  6. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και το μείγμα των τυριών.
  7. Τοποθετούμε τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα κοντά το ένα στο άλλο, ώστε να χωρέσουν όλα μέσα στο ταψί.
  8. Περιχύνουμε την επιφάνεια με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει από το άλειμμα.
  9. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα, και ανακατεύουμε καλά.
  10. Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με το μείγμα και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, ώστε τα φύλλα να απορροφήσουν τα υγρά.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Απόρρητο