Tυρόπιτα με καταϊφι

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 2 αυγά
  • 300 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
  • 300 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 300 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 300 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 300 γραμ. μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tυρόπιτα με καταϊφι

Για την τυρόπιτα με καταϊφι,

συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Η τυρόπιτα σουφλέ από την Αργυρώ είναι ανεπανάληπτη και πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Ξεκινάμε τη συνταγή για την τυροπιτα με φύλλο καταϊφι και με ανθότυρο,

  • Τρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).
  • Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  • Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.
  • Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
  • Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
  • Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση για την τυροπιτα με φύλλο καταϊφι.
  • Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει.
  • Τη χαράζουμε σε κομμάτια.
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα για το σουφλέ τυριού.
  • Περιχύνουμε την τυροπιτα με καταϊφι.
  • Αφήνουμε το σκεύος για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.
  • Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο την τυροπιτα σουφλέ από την Αργυρώ.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στον αέρα.
  • Όταν τοποθετήσουμε την τυροπιτα με ανθότυρο στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά την τυροπιτα σουφλέ από την Αργυρώ, ώσπου να ροδίσει καλά.

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή της Αργυρώς, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω

https://www.argiro.gr/recipe/tyropita-me-kataifi/