Τυρόπιτες κουρού με μαγιά

Εύκολη συνταγή με φύλλο με γάλα μαγιά για να γίνουν τραγανά.

Εύκολη
1:00

8

20 λεπτά

40 λεπτά

εύκολα τυροπιτάκια κουρού - τραγανά τυροπιτάκια κουρού - τυροπιτάκια κουρού για παιδιά - τυροπιτάκια με ζύμη κουρού - τραγανά τυροπιτάκια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Βάζουμε τη φέτα, το ανθότυρο, το αυγό και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  2. Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά της γέμισης. Την αφήνουμε στο πλάι.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, την ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  3. Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο αλεύρι.
  4. Με δύο μαχαίρια κόβουμε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι όσο πιο ψιλοκομμένο γίνεται.
  5. Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιήσουμε το αλεύρι µε το βούτυρο ώστε όταν ψηθεί το φύλλο να γίνει τραγανό.
  6. Το μίγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
  7. Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι.
  8. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
  9. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα µε τη μαγιά.
  10. Ανακατεύουμε το μίγμα µε ένα πιρούνι.
  11. Μόλις αρχίσει και παίρνει τη μορφή ζύμης, το ζυμώνουμε µε το χέρι στον πάγκο εργασίας μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και εύπλαστη.
  12. Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένη, να παγώσει.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

  1. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
  2. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο με πλάστη. Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε τον πάγκο µε αλεύρι.
  3. Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση.
  4. Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στο πλάι, μένει ανοιχτό).
  5. Κυλάμε στο σουσάμι και βάζουμε τα τυροµπαστούνια µε την ένωση προς τα κάτω σε λαμαρίνα.
  6. Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν από το ψήσιμο και να γίνουν μικρά τυροπιτάκια.
  7. Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού.
  8. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
  9. Όταν αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Δεν ρίχνουμε πάνω στην μαγιά το αλάτι.
  2. Ξεκουράζουμε όλες τις ζύμες μετά το ζύμωμα.
  3. Αφήστε τα τυρομπαστούνια να κρυώσουν για να αποκτήσουν μπισκοτένια, τραγανή υφή.

Tips

  • Το υγρό που θα πέσει στην μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό γιατί αλλιώς καίγεται η μαγιά.
Απόρρητο