Vegan μπιφτέκια μία νόστιμη επιλογή χωρίς κρέας που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και εάν δεν είσαι vegan!

 

Vegan μπιφτέκια μία νόστιμη επιλογή χωρίς κρέας που αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και εάν δεν είσαι vegan!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
9
  • 600 γρ. μανιταρια
  • ριγανη
  • θυμαρι
  • 1 κ.σ. ελαιολαδο
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμυδι
  • 1 φλ. φακες
  • 1 φλ. ψωμι
  • 1 τεμάχιο/ια αυγο
  • 2 κ.σ. τυρι
  • αλατι
  • πιπερι
  • 1 φλ. αλευρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα Vegan μπιφτέκια

    Στον κάδο του μίξερ με τους κοφτές βάζουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το θυμάρι και την ρίγανη και πολτοποιούμε.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια.

    Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε.

    Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

    Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τις φακές, το ψωμί, το αυγό και το τυρί και ανακατεύουμε

    Πλάθουμε 6 κομματια.

    Βάζουμε το αλευρι σε πιατέλα και τα ακουμπάμε .

    Τα ντύνουμε με το αλευρι από όλες τις πλευρές.

    Αν θέλουμε τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.

    Ζεσταίνουμε ένα  τηγάνι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κάθε μπιφτέκι για 3′ -4′ από κάθε πλευρά.

     

    Με τι συνοδεύεις τα vegan μπιφτέκια σου;

    Κάτι μαγειρεύεται