9
    • 600 γραμ ασπομανίταρα 1 σκελίδα σκόρδο
    • Λίγη ρίγανη
    • Λίγο θυμάρι
    • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι μεγάλο
    • 1 φλ. βρασμένες φακές
    • 1 φλ. ψίχουλα
    • 1 αυγό
    • 2 κουταλιές φυτική παρμεζάνα
    • Λιγο αλάτι
    • Λίγο πιπέρι 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
    • Για το σερβίρισμα
    • Ψωμάκια για Burger Φέτες ντομάτας Μαρούλι Μουστάρδα Μαγιονέζα Κέτσαπ Φέτες φυτικό τυρί (τσένταρ) Σαλάτα Coleslaw
    Διαφήμιση

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Για τα Vegan μπιφτέκια

      Στον κάδο του μίξερ με τους κοφτές βάζουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια, το θυμάρι και την ρίγανη και πολτοποιούμε.

      Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.

      Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανιτάρια. Αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε τα vegan μπιφτέκια.

      Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

      Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τις φακές, το ψωμί, το αυγό και το τυρί κι ανακατεύουμε το μίγμα.

      Πλάθουμε 6μπιφτέκια λαχανικών.

      Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε πιατέλα και ακουμπάμε τα μπιφτέκια. Τα ντύνουμε με το καλαμποκάλευρο από όλες τις πλευρές.

      Αν θέλουμε τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.

      Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κάθε μπιφτέκι για 3′ -4′ από κάθε πλευρά.

      Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δοκιμάστε και αυτά τα τέλεια vegan λεμονάτα μπιφτέκια!

      Διαφήμιση

      Με τι συνοδεύεις τα vegan μπιφτέκια σου;

      Διαφήμιση
      Διαφήμιση
      Κάτι μαγειρεύεται