Vegan μαγιονέζα αβοκάντο

Υλικά

Για τη vegan μαγιονέζα αβοκάντο

  • 3 ώριμα μαλακά αβοκάντο κομμένα σε καρέ
  • 1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • 1-2 κ.σ. σπορέλαιο

Για τη vegan μαγιονέζα

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε μπλέντερ.

Τα χτυπάμε να γίνουν βελούδινη κρέμα.

Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε το λάδι και ομογενοποιούμε τα υλικά.

Η βελούδινη πράσινη vegan μαγιονέζα είναι έτοιμη.

Παγώστε την και απολαύστε την όπως την κανονική μαγιονέζα, σε σαλάτες, σάντουιτς, θαλασσινά και ό,τι άλλο αγαπάτε.

Διατηρείται για 1 εβδομάδα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο αεροστεγώς κλεισμένη.

Απολαύστε τη vegan μαγιονέζα αβοκάντο με το παρακάτω ονειρεμένο burger με μπιφτέκι λαχανικών.

https://www.argiro.gr/recipe/vegan-magioneza-avokanto/