• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
25
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (σε φέτες)
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 πατάτα (σε καρέ)
  • 500 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια
  • 500 γραμ. βλίτα
  • 4 τρυφερά μικρά κολοκύθια (κομμένα σε φέτες χοντρές)
  • 5 - 6 κολοκυθοανθούς
  • 2 ώριμες κατακόκκινες και σφιχτές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • 1 φλ. κυβάκια σκληρή και ώριμη πικάντικη φέτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Επιλέγουμε λαχανικά εποχής.

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.

    Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

    Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄ να βγάλει το άρωμά του.

    Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κολοκύθια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.

    Τέλος, προσθέτουμε τα βλήτα και τους κολοκυθοανθούς.

    Σιγοβράζουμε για 10 – 15΄ να μείνει το τσιγαριστό με το λάδι του.

    Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα κυβάκια φέτας.

    Δεν ανακατεύουμε.

    Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

    Απολαμβάνετε το τσιγαριστό με φανταστικό σπιτικό εύκολο ζυμωτό ψωμί.

    Πώς αλλιώς σ' αρέσουν τα χόρτα;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται