Χορτοκεφτέδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Για τους χορτοκεφτέδες, πλένουμε
πρώτα καλά και στραγγίζουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά. Τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί σε μία μεγάλη λεκάνη. Τα αλατίζουμε καλά με δύο κ.σ. αλάτι. Προσθέτουμε τα χλωρά κρεμμύδια και το ξερό. Ζουλάμε τα χόρτα με τα χέρια και τα αφήνουμε να σταθούν για 10΄. Τα ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Τρίβουμε και μπόλικο πιπέρι στο μείγμα για τους χορτοκεφτέδες.
Προσθέτουμε στη λεκάνη αλεύρι τόσο ώστε να πλάθονται σε κεφτέδες.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε μεγάλους, πλατιούς κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά.
Δείτε εδώ τα αγαπημένα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου άγρια χόρτα της Πάρου.