• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
5

Για το φύλλο

  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλ. νερό χλιαρό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1½ kg πρόβειο κρέας (νεφραμιά)
  • 4 κρεμμύδια ολόκληρα
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα

    Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε να βράσει με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσει καλά.

    Παίρνουμε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα σε μπολ (πρέπει να είναι λιωμένα καλά).

    Στραγγίζουμε το κρέας και το ψιλοκόβουμε σε μπουκίτσες. Αφήνουμε να κρυώσει.

    Για το φύλλο

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη του φύλλου σε μεγάλο μπολ, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.

    Ανοίγουμε 4 φύλλα και τα ψήνουμε για 10΄ στους 200 βαθμούς C. Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Τα σπάμε σε κομμάτια μέσα σε ταψί λαδωμένο.

    Ρίχνουμε το κρέας και τα κρεμμύδια πάνω στα ψημένα φύλλα.

    Χτυπάμε τα αυγά με λίγο ζωμό από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε.

    Συμπληρώνουμε στο ταψί τόσο ζωμό από κρέας όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα φύλλα και (αν θέλουμε προσθέτουμε κομμάτια κεφαλοτύρι).

    Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.

    Εκτός από αυτή την εύκολη κρεατόπιτα με κρεμμύδια, μοναδική συνταγή είναι και η παρακάτω:

    κοτόπιτα με μπεσαμέλ
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται