• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • Για το φύλλο
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλ. νερό χλιαρό
  • όσο σηκώσει αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1½ κιλό πρόβειο κρέας (νεφραμιά)
  • 4 κρεμμύδια ολόκληρα
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρεατόπιτα με ψημένα φύλλα

    Για την εύκολη κρεατόπιτα με κρεμμύδια, πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε να βράσει με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσει καλά. Παίρνουμε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα σε μπολ (πρέπει να είναι λιωμένα καλά). Στραγγίζουμε το κρέας και το ψιλοκόβουμε σε μπουκίτσες. Αφήνουμε να κρυώσει.

    Για το φύλλο

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη του φύλλου σε μεγάλο μπολ, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε 4 φύλλα και τα ψήνουμε για 10΄ στους 200 βαθμούς C. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τα σπάμε σε κομμάτια μέσα σε ταψί λαδωμένο. Ρίχνουμε το κρέας και τα κρεμμύδια πάνω στα ψημένα φύλλα.

    Χτυπάμε τα αυγά με λίγο ζωμό από το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε. Συμπληρώνουμε στο ταψί τόσο ζωμό από κρέας όσο χρειάζεται για να καλυφθούν τα φύλλα και (αν θέλουμε προσθέτουμε κομμάτια κεφαλοτύρι) ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.

    Εκτός από αυτή την εύκολη κρεατόπιτα με κρεμμύδια, μοναδική συνταγή είναι και η παρακάτω

    Δείτε κι αυτή την εύκολη κοτόπιτα με μπεσαμέλ εδώ!
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται