Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε πρώτα τις χυλοπίτες σε μία κατσαρόλα δύο λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
- Τις στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Σε βαθύ ταψί απλώνουμε μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, ώστε να περισσεύει αρκετά από τα πλάγια.
- Βάζουμε τις χυλοπίτες στη μέση της λαδόκολλας.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τα τυριά.
- Πασπαλίζουμε πάνω στις χυλοπίτες.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να πάνε παντού.
- Τρίβουμε το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το 1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στην κρέμα και περιχύνουμε τις χυλοπίτες.
- Μαζεύουμε τις άκρες της λαδόκολλας και κλείνουμε από πάνω σε πουγκί.
- Δεν πρέπει να ακουμπάει η λαδόκολλα στην επιφάνεια του φαγητού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄.
- Σερβίρουμε αμέσως, όσο ακόμα υπάρχει υγρασία.
- Όσο αφήνουμε τις χυλοπίτες, ρουφούν τα υγρά και στεγνώνουν. Όσο πιο ζεστές τις σερβίρουμε, τόσο πιο αφράτες και ζουμερές θα τις απολαύσετε.