Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τις άκρες από τις φτερούγες, το λαιμό ή καρκάσες, αν ξεκοκαλίσουμε ένα κοτόπουλο, ή τα ζητάμε από τον κρεοπώλη.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό.
- Αφήνουμε το ζωμό να πάρει βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει ο ζωμός για 1 ώρα και 30΄.
- Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.
- Σουρώνουμε το ζωμό αφού βράσει.
- Όταν κρυώσει, αφαιρούμε το λίπος μ’ ένα κουτάλι.
Tips
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.
- Τον τοποθετούμε σε παγοκυψέλες στην κατάψυξη και απλά προσθέτουμε παγάκια ζωμού σε όποια συνταγή θέλουμε να εμπλουτίσουμε.