Ζωμός κότας

Ο ζωμός κότας είναι από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε στην κουζίνα μας και μπορεί να ενισχύσει με απίστευτη νοστιμιά οποιαδήποτε συνταγή. Είναι πολύτιμος για ριζότο και για σάλτσες.

Εύκολη
1:35

5 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

ζωμός κότας

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

    1. Αφαιρούμε τις άκρες από τις φτερούγες, το λαιμό ή καρκάσες, αν ξεκοκαλίσουμε ένα κοτόπουλο, ή τα ζητάμε από τον κρεοπώλη.
    2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό.
    3. Αφήνουμε το ζωμό να πάρει βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει ο ζωμός για 1 ώρα και 30΄.
    4. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.
    5. Σουρώνουμε το ζωμό αφού βράσει.
    6. Όταν κρυώσει, αφαιρούμε το λίπος μ’ ένα κουτάλι.

Tips

  • Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.
  • Τον τοποθετούμε σε παγοκυψέλες στην κατάψυξη και απλά προσθέτουμε παγάκια ζωμού σε όποια συνταγή θέλουμε να εμπλουτίσουμε.
Απόρρητο