Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
- Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.
- Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
ΓΙΑ ΤΑ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ Η ΤΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
- Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε 2 με 3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και την μισή παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.
- Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 με 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.