• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 λεπτά
1
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν (κοφτό)
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο ή άλλο βότανο (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Για τη ζύμη

    Πρέπει να ζεστάνεις ελαφρά το γιαούρτι. Μην ξεχνάτε είναι χωρίς μαγιά αυτή η ζύμη.

    Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το αφήνουμε λίγα λεπτά πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.

    Εναλλακτικά αφήνουμε το γιαούρτι, για λίγα λεπτά, κοντά στο καλοριφέρ.

    Μόλις ζεσταθεί το γιαούρτι μετά από 2’ προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το μπέικιν και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και όποιο βότανο αγαπάμε. Ταιριάζει πολύ ο άνηθος κι ο μάραθος ειδικά αν θα συνοδεύσετε λεμονάτα φαγητά. Όμως μπορείτε να βάλετε βασιλικό, δυόσμο ή κάποιο μπαχαρικό.

    Ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Προσθέτουμε μέσα το 1/2 αλεύρι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να βραχεί το αλεύρι.

    Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.

    Με το κουτάλι ανακατεύουμε να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.

    Την βάζουμε σε αλευρωμένο μπολ και την σκεπάζουμε.

    Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο το λιγότερο για 15’.

    Όσο πιο πολλή ώρα ξεκουράζεις την ζύμη τόσο πιο αφράτα και φουσκωτά θα γίνουν τα πιτάκια με γιαούρτι.

    Πλασιμο-ψησιμο

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας.

    Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα χέρια.

    Αδειάζουμε την ζύμη και με τα ακροδάχτυλα την δουλεύουμε απαλά.

    Σχηματίζουμε δίσκο με διάμετρο 20 εκατοστά.

    Κόβουμε σε 6 κομμάτια.

    Κάθε κομμάτι το πλάθουμε δίνοντας του μικρο στρογγυλο σχήμα  με πάχος 0,5 εκατ.

    Αφού ετοιμάσουμε όλες  τις ψήνουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι.

    Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

    Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από την επιφάνεια τους.

    Τις ακουμπάμε μέσα στο καυτό τηγάνι .

    Ψήνουμε για 1’ από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν.

    Ζεστές όπως είναι τις ακουμπάμε πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και με λίγα βότανα.

     

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται