ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ

Πώς τηγανίζω καλαμαράκια

Καλαμαράκια τηγανιτά όπως στις ταβέρνες

πωσ τηγανιζω καλαμαρακια - καλαμαρακια τηγανιτα οπωσ στισ ταβερνεσ

Το μυστικό για τέλεια καλαμαράκια κρύβεται στα απλά αλλά σωστά βήματα: καλή προετοιμασία, σωστό πανάρισμα και τηγάνισμα σε ιδανική θερμοκρασία. Με λίγη φροντίδα, μπορείς να πετύχεις αποτέλεσμα που θυμίζει εστιατόριο – αλλά στο σπίτι σου!

Προετοιμασία:

  • Καθάρισε και στέγνωσε καλά τα καλαμαράκια, να μην έχουν καθόλου υγρασία επάνω τους. Αν είναι κατεψυγμένα, απόψυξέ τα καλά και σκούπισέ τα με χαρτί κουζίνας – η υγρασία κάνει το τηγάνισμα λιγότερο τραγανό.
  • Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ό,τι καρύκευμα θέλεις.
  • Πέρασε τα καλαμαράκια στο αλεύρι, ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τίναξε το περιττό αλεύρι.

    http://youtu.be/Pyrj17Ru0_8

Κόβουμε σε ισομεγέθη ροδέλες 1-1,5 εκ. τελευταία στιγμή.

  1. Καυτό λάδι και βαθύ τηγάνισμα, σε δυνατή θερμοκρασία.
  2. Το καυτό λάδι να τα καλύπτει.
  3. Καλό στέγνωμα πριν παναριστούν. Καθόλου υγρά και μαρινάδες.
  4. Καλαμποκάλευρο γιατί δεν μαυρίζει το λάδι και κάνει τέλεια τραγανή κρούστα.
  5. Ολιγόλεπτο τηγάνισμα, μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα.
  6. Όχι πολύ γύρισμα μέσα στο τηγάνι.
  7. Τηγάνισε τα καλαμαράκια σε δόσεις για να μη πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Για 1,5–2 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά.
  8. Βγάλε τα με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι.
  9. Σερβίρισμα όσο είναι ζεστά για να τα απολαύσετε τραγανά.
  10. Όσο πιο πολύ ώρα τα τηγανίζετε τόσο πιο μαστιχωτά με ελαστική υφή θα γίνουν.

Τα καλαμαράκια αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Όταν τηγανιστούν σωστά, με χρυσαφένια κρούστα και μαλακή, ζουμερή σάρκα, μετατρέπονται σε έναν ακαταμάχητο πειρασμό που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο.

Απόρρητο