Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Bάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Τα καλύπτουμε µε το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για τα δαμάσκηνα ποσέ για περίπου 20΄ μέχρι να φουσκώσουν.
- Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το σιρόπι.
- Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα και να πυκνώσει. Η σύστασή του πρέπει να θυμίζει μέλι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ξαναβάζουμε τα δαμάσκηνα στο σιρόπι τους. Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Τα παγώνουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε γιαούρτι σε µπολ ή σε πιάτο. Από πάνω βάζουμε παγωμένα τα δαμάσκηνα που φτιάξαμε ποσέ και σιρόπι.
- Πασπαλίζουµε µε καρύδια και τρίμματα σοκολάτας.