Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι.
- Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα.
- Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο τα σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν και να βγάλουν τα ζουμάκια τους.
- Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα.
- Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε.
- Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι.
- Με τσιμπίδα και όπως στάζουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά να πιούν τα σπαγγέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας.
- Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα.
- Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα.
- Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε, ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.