Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι.
Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα.
Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Για τη σάλτσα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο τα σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια.
Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν και να βγάλουν τα ζουμάκια τους.
Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα.
Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε.
Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι.
Με τσιμπίδα και όπως στάζουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά να πιούν τα σπαγγέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας.
Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα.
Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα.
Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε, ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.