Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
- Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
- Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα, έχοντας τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
- Στραγγίζουμε το ψωμί, το ψιχουλιάζουμε και το ρίχνουμε στον κιμά.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να μαλακώσει το μείγμα καλά.
- Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.
- Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
- Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20°C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.