Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Συνταγή για παραδοσιακά μπιφτέκια στο φούρνο, αφράτα και γευστικά.

Εύκολη
1:45

6 - 8

15 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

μπιφτεκια με πατατεσ στο φουρνο​

Υλικά

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
  2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
  4. Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  5. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα, έχοντας τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
  7. Στραγγίζουμε το ψωμί, το ψιχουλιάζουμε και το ρίχνουμε στον κιμά.
  8. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
  9. Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να μαλακώσει το μείγμα καλά.
  10. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.
  11. Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.
  12. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
  13. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
  14. Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20°C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.

μπιφτεκια με πατατεσ στο φουρνο​

Απόρρητο