• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
2236
  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια (τριμμένα)
  • 2 ντομάτες (τριμμένες)
  • 3 φέτ. ψωμί
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασια

    Για τις πατάτες

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.

    Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.

    Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.

    Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.

    Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα, έχοντας τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

    Το μείγμα και το πλάσιμο του κιμά

    Τον βάζουμε σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα  γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.

    Στραγγίζουμε το ψωμί και τον ψιχουλιάζουμε.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να μαλακωσει  καλά.

    Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό.

    Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.

    Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

    Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20°C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά.

    Μπιφτεκια με πατατες στο φουρνο απο την Αργυρω

    Βίντεο

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται