Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά για το φύλλο.
- Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
- Βάζουμε την ξινομυζήθρα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνουμε στο μπολ με την ξινομυζήθρα, προσθέτουμε το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και μπόλικο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά το μίγμα της γέμισης.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 10 εκ.
- Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 1 κουταλιάς της σούπας γέμιση.
- Βρέχουμε τις άκρες από τη ζύμη με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, το διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και το κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
- Αφού φτιάξουμε με τον παραπάνω τρόπο όλα τα τυροπιτάκια, τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε ζεστά.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά, αφού προηγουμένως αλείψουμε την επιφάνειά τους με ένα κρόκο αυγού.