Τάρτα μήλου του Δημήτρη Μακρυνιώτη

Τάρτα μήλου με κρέμα από το Δημήτρη Μακρυνιώτη. Ζύμη για γαλλική μηλόπιτα τάρτας με κρέμα frangipane. Είναι τέλεια!

Εύκολη
0:45

8

15 λεπτά

30 λεπτά

τάρτα μήλου απο την Αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

    1. Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
    2. Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να τους πάρει το μίγμα.
    3. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
    4. Τέλος τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.

ΚΡΕΜΑ FRANGIPANE

    1. Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
    2. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πρώτα τα έχουμε χτυπήσει.
    3. Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου.
    4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια κρέμα.
  1. Σημείωση: Σε περίπτωση που θέλετε περισσότερο frangipane, θα αυξήσετε κατά 50gr όλα τα υλικά.

ΣΤΗΣΙΜΟ

    1. Αφού έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι, παίρνουμε δυο λαδόκολλες και το τοποθετούμε ανάμεσα.
    2. Με έναν πλαστή το ανοίγουμε στο μέγεθος μιας ταρτιέρα 22 περίπου εκατοστών.
    3. Έπειτα απλώνουμε μέσα στην τάρτα την κρέμα frangipane.
    4. Από πάνω τοποθετούμε σε όλη την τάρτα φέτες μήλου που έχουμε λεπτοκόψει στο σχήμα που θέλουμε και δεν έχουμε αφαιρέσει την φλούδα τους.
    5. Προαιρετικά πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ºC για 25 με 30 λεπτά.
  • Ευχαριστούμε πολύ τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη για την παραχώρηση της συνταγής του.
Απόρρητο