Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
- Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να τους πάρει το μίγμα.
- Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
- Τέλος τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
ΚΡΕΜΑ FRANGIPANE
- Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πρώτα τα έχουμε χτυπήσει.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια κρέμα.
- Σημείωση: Σε περίπτωση που θέλετε περισσότερο frangipane, θα αυξήσετε κατά 50gr όλα τα υλικά.
ΣΤΗΣΙΜΟ
- Αφού έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι, παίρνουμε δυο λαδόκολλες και το τοποθετούμε ανάμεσα.
- Με έναν πλαστή το ανοίγουμε στο μέγεθος μιας ταρτιέρα 22 περίπου εκατοστών.
- Έπειτα απλώνουμε μέσα στην τάρτα την κρέμα frangipane.
- Από πάνω τοποθετούμε σε όλη την τάρτα φέτες μήλου που έχουμε λεπτοκόψει στο σχήμα που θέλουμε και δεν έχουμε αφαιρέσει την φλούδα τους.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ºC για 25 με 30 λεπτά.
- Ευχαριστούμε πολύ τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη για την παραχώρηση της συνταγής του.