Πίσω

Χριστούγεννα γεμάτα τραγούδια

Τα Χριστούγεννα έχουν το δικό τους soundtrack και τα δικά τους τραγούδια

Καθώς οι μέρες, οι ώρες, τα λεπτά για τον ερχομό των Χριστουγέννων μετράνε αντίστροφα, νιώθουμε χαρά και ζεστασιά. Στολίζουμε το σπίτι με γιορτινή διακόσμηση και λαχταράμε τη στιγμή που θα ανταλλάξουμε ευχές, «χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα». Τη χαρά μας για ερχομό των Χριστουγέννων την εκφράζουμε τις γιορτές όλες της ώρες της ημέρας και με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων δε μας φαίνεται μονότονο που το ραδιόφωνο παίζει τραγούδια για τα Χριστούγεννα όλες της ώρες της μέρας. Αντιθέτως, τα γιορτινά τραγούδια τα Χριστούγεννα μάς βάζουν στο κλίμα των ημερών.

Να ονειρευόμαστε, να κάνουμε μέσα μας ευχές για τα Χριστούγεννα, ελπίζοντας ο νέος χρόνος να έρθει με πολλά και καλά δώρα. Ο καθένας από εμάς έχει προσωπικό γούστο για τα Χριστούγεννα, από τα τραγούδια μέχρι τη διακόσμηση. Όλοι, όμως, συνδέσουμε τις ώρες των Χριστουγέννων που μας γεμίζουν ζεστασιά με τη δική μας συλλογή από τραγούδια για τα Χριστούγεννα. Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του soundtrack των Χριστουγέννων.

Οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων

Σήμερα πολλοί συνδέουν τις γιορτές με τις ευχές για χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα, τα δώρα και τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι οι λίγοι που ζουν τα Χριστούγεννα με κατάνυξη και τις ευχές για χρόνια πολλά και καλά τις δίνουν στην εκκλησία. Στη λειτουργία της παραμονής ψάλλονται στις εκκλησίες οι Μεγάλες ώρες των Χριστουγέννων. Δεν πρόκειται, φυσικά, για τραγούδια, αλλά για ύμνους που εκφράζουν ένα χαρμόσυνο, αισιόδοξο και πανανθρώπινο μήνυμα για τα Χριστούγεννα. 

Ελληνικά κάλαντα και τραγούδια

Τα τραγούδια για τα Χριστούγεννα που μας γεμίζουν με θαλπωρή είναι τα παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα ελληνικά κάλαντα. Τραγούδια που έχουμε ακούσει τόσες φορές, που τα τραγουδάμε αυθόρμητα σαν να προφέρουμε ευχές για χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα. Χιόνια στο καμπαναριό. Τρίγωνα κάλαντα. Άγια Νύχτα. Όλα τους τραγούδια που με το άκουσμα της πρώτης τους νότας ηχεί στη μνήμη η λέξη «Χριστούγεννα». 

Ξένα κάλαντα και τραγούδια

Αναπόσπαστο πια στοιχείο τις γιορτινές ώρες των Χριστουγέννων είναι και τα ξένα τραγούδια για τα Χριστούγεννα. Από τις ωραιότερες ώρες των Χριστουγέννων είναι αυτές που, φροντίζοντας την εορταστική διακόσμηση ακούμε κλασικά αμερικανικά τραγούδια για τα Χριστούγεννα. Τραγούδια για τα Χριστούγεννα, με χάλκινα πνευστά και χολιγουντιανές τζαζ ερμηνείες που συνδέονται με τις πιο χαρούμενες ώρες των Χριστουγέννων. Ο Nat King Cole και ο Frank Sinatra, με τις βελούδινες φωνές, να μας δίνουν τις ευχές τους για χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα.

Όσο ακούς το αγαπημένου σου χριστουγεννιάτικο τραγούδι φτιάξε στην κουζίνα σου την παρακάτω συνταγή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται