Ψυγείο: Όλα τα μυστικά για την σωστή αποθήκευση κέρδισε φρεσκάδα, σώσε ενέργεια

Αν θέλετε να διατηρείτε σωστά όσα βάζετε στο ψυγείο σας πρέπει να δώσετε σημασία στον τρόπο αποθήκευσής τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες που πιάνει το ψυγείο μας, βοηθούν στη φρεσκάδα των τροφίμων. Κρατάνε επίσης μακριά την ανάπτυξη των μικροβίων και δεν επιτρέπουν στα τρόφιμα να αλλοιώνονται.

Το μεσαίο ράφι: η σωστή θερμοκρασία είναι οι 5 βαθμοί Κελσίου. Να θυμάστε πάντα ότι η θερμοκρασία δεν είναι ομοιόμορφη σε ολόκληρο το εσωτερικό του ψυγείου.

Το χαμηλότερο ράφι: βρίσκεται πάνω στα συρτάρια που χρησιμοποιούνται για τα λαχανικά και είναι το πιο ψυχρό σημείο, με θερμοκρασία 2 βαθμούς Κελσίου. Εκεί πρέπει να βάζετε το νωπό κρέας και το ψάρι, γιατί κερδίζετε και κάτι άλλο: τοποθετώντας τα εκεί δεν θα στάξουν πάνω σε άλλα τρόφιμα.

p2

Αβγά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, ό,τι έχει απομείνει από κάποιο φαγητό, κέικ και όσα προϊόντα γράφουν «Διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα», βάλτε τα στα μεσαία ράφια, που έχουν θερμοκρασία 4-5 βαθμούς Κελσίου, αλλά και στο ψηλότερο ράφι με θερμοκρασία 8 βαθμούς Κελσίου.

Τα χαμηλά συρτάρια: συνήθως έχουν θερμοκρασία μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου. Ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι για να μπαίνουν τα λαχανικά και φρούτα, για να μην εκτίθενται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χαλάσουν.

Τα ντουλαπάκια ή τα ράφια στην πόρτα του ψυγείου: έχουν την υψηλότερη θερμοκρασία , δηλαδή 10-15 βαθμούς Κελσίου. Εκεί βάλτε ποτά, μουστάρδα και βούτυρο, δηλαδή ελαφριάς ψύξης.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε

p1

Μάθετε επίσης πως να συντηρείτε σωστά τα θαλασσινά σας στο ψυγείο.

https://www.argiro.gr/2016/07/ola-ta-mustika-gia-to-psugeio-sou-apothikeuse-sosta-kerdise-freskada-sose-energeia/