Βουτυρώστε και αλευρώστε σωστά τη φόρμα του κέικ

Είναι γνωστό σε όλους όσους φτιάχνουν συχνά γλυκά και πεντανόστιμα κέικ, ότι πρέπει να αλευρώνουμε και να βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Για το πιο σωστό αλεύρωμα και βουτύρωμα της φόρμας του κέικ, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συμβουλή μου.

Όταν λοιπόν βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ, αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη, ώστε να παγώσει το βούτυρο. Έπειτα, αλευρώνουμε και τινάζουμε. Έτσι, το σκεύος θα κάνει ένα φιλμ που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δε θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει. 

Και τώρα που μάθατε το μυστικό μου, δείτε παρακάτω μερικές από τις αγαπημλενες μου συνταγές για κέικ.

Αφράτο, λαχταριστό, σοκολατένιο κέικ! Κανείς δε μπορεί να του αντισταθεί!

Κέικ πραλίνα: Δείτε τη συνταγή

Φτιάξτε το κέικ μήλου και η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει με το υπέροχο άρωμά του!

κέικ μήλου με γιαούρτι συνταγη
Κέικ μήλου με γιαούρτι: Δείτε τη συνταγή

Αν έχετε συνηθίσει στα γλυκά κέικ, τότε αυτό το αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν, θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν
Αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν: Δείτε τη συνταγή

Αυτό το vegan κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο, είναι τόσο εύκολο, υγιεινό, νηστίσιμο και οικονομικό, που σίγουρα θα το μάθετε απέξω τόσες φορές που θα το φτιάξετε!

κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο vegan νηστίσιμο συνταγη αργυρώ μπαρμπαριγου αργυρο argyro argiro argirobarbarigou keepcooking keep cooking
Vegan κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο: Δείτε τη συνταγή

Δείτε περισσότερες συνταγές για τα πιο λαχταριστά κέικ εδώ.

Θέλετε να μάθετε και όλα τα μυστικά μου για τέλεια, σωστά ψημένα κέικ; Διαβάστε το παρακάτω άρθρο, που θα λύσει όλες τις απορίες σας!

Όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλειο κέικ

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε