Βουτυρώστε & αλευρώστε σωστά τη φόρμα του κέικ

Είναι γνωστό σε όλους όσους φτιάχνουν συχνά γλυκά και πεντανόστιμα κέικ, ότι πρέπει να αλευρώνουμε και να βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε.

Για το πιο σωστό αλεύρωμα και βουτύρωμα για τη φόρμα του κέικ, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συμβουλή μου.

Όταν, λοιπόν, βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ, αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη, ώστε να παγώσει το βούτυρο. Έπειτα, αλευρώνουμε και τινάζουμε. Έτσι, το σκεύος θα κάνει ένα φιλμ που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δε θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει. 

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε