Η παρουσίαση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, το πρωινό της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, στο Βελίδειο της Θεσσαλονίκης, συνοδεύτηκε από ήχους που φανέρωναν απόλαυση και οδήγησαν στο ενθουσιώδες χειροκρότημα της Ελληνικής παραοδισακής γεύσης.
Η Αργυρώ ανέβηκε στο stage, έχοντας μπροστά της όλα τα υλικά για να φτιάξει τη σπανακόπιτα, ένα από τα σήματα κατατεθέν της κουζίνας μας και κατάφερε να κάνει όλους όσοι βρίσκονταν εκεί να υποκλιθούν στην απλότητα και τη σοφία του Ελληνικού φαγητού.
Πριν ακόμα ξεκινήσει να απευθύνει τον χαιρετισμό της και να μιλήσει για την γαστρονομική μας κουλτούρα και τη συμπεριφορά της Ελλάδας μέσα στα χρόνια μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα, οι συνεργάτες της μοίρασαν σε όλους κομμάτια σπανακόπιττας με χειροποίητο φύλλο, κάνοντάς τους να ζητούν κι άλλα κομμάτια!
Ελάτε να ρίξουμε μία ματιά στην παρουσίαση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και τη live εκτέλεση της συνταγής , αλλά και τους ανοίγματος του φύλλου για την πίττα…
Οι εκπρόσωποι από όλο τον κόσμο, από τις Σκανδιναβικές χώρες μέχρι τηνΑσία και την Ινδία, ζήτησαν τη συνταγή και υποσχέθηκαν ότι η ελληνική σπανακόπιτα θα ταξιδέψει στη χώρα τους.
Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ακολουθούν κι άλλα πολλά που συνέβησαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων και έδωσαν στη χώρα μας τη δυνατότητα να προβληθεί, να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει.