Βουτυρώστε και αλευρώστε σωστά τη φορμα του κεικ
Η καλυτερη φορμα για κεικ είναι το μυστικο για να μπορείτε να φτιάξετε συνταγη για κεικ σε μικρη φορμα αλουμινιου ή σε οποιαδήποτε αντικολλητικη φορμα σιλικονης για κεικ.
- Είναι γνωστό σε όλους όσους φτιάχνουν συχνά γλυκά, ότι πρέπει να αλευρώνουμε και να βουτυρώνουμε τη φορμα του κεικ. Μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το βήμα αν χρησιμοποιήσουμε φορμα σιλικονης για κεικ.
- Μάθετε το μυστικο για φορμες για κεικ με συνταγη για κεικ σε μικρη φορμα αλουμινιου. Απογειώστε τις συνταγές σας και με αυτό τον τρόπο!
Για το πιο σωστό αλεύρωμα και βουτύρωμα της φόρμας του κέικ, ακολουθήσετε τη συμβουλή μου με το μυστικο επιτυχίας!
- Όταν λοιπόν βουτυρώνουμε τη φορμα του κεικ αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη. Έτσι θα παγώσει το βουτυρο. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία αν δεν επιλέξουμε τη φορμα σιλικονης για κεικ
- Έπειτα, αλευρώνουμε και τινάζουμε την αντικολλητικη φορμα για κεικ.
- Έτσι θα κάνει ένα φιλμ που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δε θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει.