Πίσω

Μελομακάρονα μπουκίτσες συνταγή

Μελομακάρονα μπουκίτσες

Αρχίζει ο Δεκέμβριος, ξεκινούν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Και τι καλύτερο από τη συνταγή για μελομακάρονα μπουκίτσες. Όποιος ισχυριστεί ότι περιμένει την παραμονή των Χριστουγέννων για να ψάξει τη συνταγή για μελομακάρονα, σίγουρα λέει ψέματα.

Μόλις μπει ο Δεκέμβρης, οι βιτρίνες στολίζονται με βουνά μελομακάρονα μπουκίτσες που τα ζαχαροπλαστεία ετοιμάζουν με τη μυστική τους συνταγή. Όλο το μήνα των Χριστουγέννων, φούρνοι που μοσχοβολάνε γαρύφαλλο και κανέλλα μάς παροτρύνουν να κάνουμε τη δική μας διαδικτυακή έρευνα. Αυτή που θα μας οδηγήσει στις νοστιμότερες μπουκίτσες είναι η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ακόμη κι αν ο φούρναρης μας κερνάει απλόχερα μελένιες μπουκίτσες, μόνο με τα δικά μας χεράκια, μπαίνουμε στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Η σελίδα της μας προτείνει μια πλούσια ποικιλία σε ιδέες.

Από την κλασσική συνταγή μέχρι τις υπέροχες μπουκίτσες, με την αξιοπιστία που προφέρει η Αργυρώ με την υπογραφή της.

Πώς να διαλέξω συνταγή;

Είναι δεκάδες οι ιδέες για μελομακάρονα στο διαδίκτυο και δεν είναι πάντα εύκολο να διαλέξουμε αυτή που μας ταιριάζει. Για τους αρχάριους στα χριστουγεννιάτικα γλυκά, είναι προτιμότερη μια συνταγή εύκολη, με ξεκάθαρες οδηγίες, όπως τις δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Αν τηρείτε πιστά τα έθιμα και προτιμάτε τα μελομακάρονα παραδοσιακά, η πιο εύκολη επιλογή είναι να ακολουθήσετε την κλασσική συνταγή. Αν τα μελομακάρονα μπουκίτσες που λαχταράτε είναι ζουμερά, θα αναζητήσετε συνταγές με πλούσιο σιρόπι.

Αν είστε, τέλος, φαν της υγιεινής διατροφής, θα αναζητήσετε παραλλαγές με λίγη μαύρη ζάχαρη και μεγαλύτερη αναλογία μελιού. 

Είναι παχυντικά;

Πόσο παχυντικά είναι αυτά τα γλυκίσματα;

Στην πραγματικότητα, πριν ακόμη ακουστούν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, έχουμε δοκιμάσει γλυκίσματα, αγοραστά ή σπιτικά φτιαγμένα με χίλιες δυο συνταγές. Από τη μια, είναι γλυκό να γεύεσαι ένα μόνο, άντε δύο, ακόμη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Από την άλλη, πικρό να διαπιστώνεις ότι δε χωράς στα γιορτινά σου, λίγες ώρες πριν το χριστουγεννιάτικο πάρτι. Υπάρχει, ευτυχώς, ένα μικρό τρικ: τα μελομακάρονα μπουκίτσες που μπορούν να φτιαχτούν σχεδόν με κάθε συνταγή.

Τα μελομακάρονα μπουκίτσες, από τη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι μια αθώα «απάτη» για να ξεγελαστούμε. Γιατί, όσο κι αν λέμε ουκ εν τω πολλώ το ει, ένα μελομακάρονο, ας είναι και μεγάλο, δεν είναι ποτέ αρκετό. Αλλά πέντε μελομακάρονα μπουκίτσες, ιδιαίτερα με μια συνταγή με μέλι και μαύρο αλεύρι, χορταίνουν όχι μόνο το στομάχι αλλά και το μάτι. Εξάλλου, αν προσέξουμε τα υλικά, θα διαπιστώσουμε ότι τα μελομακάρονα μπουκίτσες είναι ένα ιδιαίτερα υγιεινό γλυκό.

Έτσι, αν δεν εξοκείλουμε σε υπερβολές, μπορούμε να απολαμβάνουμε δυο τρεις μπουκίτσες μελομακάρονα με τη συνταγή που προτιμάμε, χωρίς τύψεις. Αν, μάλιστα, καταναλώνουμε τις μπουκίτσες νωρίς, με τον πρωινό καφέ μας, μπορούμε να καταναλώνουμε μελομακάρονα , ακόμη και με συνταγή διατροφολόγου. Και θα μπορούμε και να εμφανιστούμε στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν απαστράπτοντες και «γεμάτοι» γλύκα.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×