Πίσω

Φτιάξε μόνη σου, εύκολα και γρήγορα, τέλεια λουλούδια για τούρτες

Στολισμος τουρτας..

Πόσες φορές δεν έχετε θαυμάσει τον τρόπο που είναι διακοσμημένες κάποιες τούρτες ή κέικ με τέλεια λουλούδια για τούρτες;

Σίγουρα πολλές! Έψαξα και βρήκα για εσάς τον πιο εύκολο τρόπο για να τα φτιάξετε κι εσείς μόνες σας στο σπίτι τέλεια λουλούδια για τούρτες.

Δεν χρειάζεστε περίπλοκα πράγματα, μόνο απλά υλικά και εργαλεία που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε και να κάνετε και παιχνίδι στο σπίτι για τα παιδιά σας, αλλά να εντυπωσιάσετε και σε όλες τις περιστάσεις  . Μπορείτε ακόμα να κάνετε τα cup cakes ή τα muffins σας έργα τέχνης στολίζοντας τα με τα τέλεια λουλούδια για τούρτες!

Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα υλικά, από κάθε είδους σοκολάτα μέχρι καραμέλα.

                              Μαζέψτε τα υλικά που σας δίνω και ξεκινήστε….

ΥΛΙΚΑ
Σοκολατα ή καραμέλα
Μικρή σπάτουλα σιλικόνης
Αντικολλητικό χαρτί
Μικρά μπολ ή στρογγυλά πλαστικά δοχεία
Μαύρος μαρκαδόρος
Ψαλιδι
Ταινία
Βουτυρόκρεμα
Στρογγυλά ζαχαρωτά

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ

Με το μαρκαδόρο σχεδιάσετε τρίγωνα στο αντικολλητικό χαρτί σε διάφορα μεγέθη. Με αυτά τα τρίγωνα θα κάνετε τον οδηγό για να φτιάξετε τα πέταλα του λουλουδιού σας.
Ενδεικτικά, αν θέλετε να φτιάξετε μία τούρτα με διαμέτρο 20 εκατοστά, θα χρειαστείτ 3 σετ τριγώνων με μήκος 5, 8, και 10 εκατοστά.
Για τη δική σας ευκολία φτιάξτε τα πέταλα ένα ένα. Όταν φτιάξετε τα τρίγωνα αφήστε περίπου 1,5 εκατοστό περιθώριο γύρω από το περίγραμμα.

Για τη δική σας ευκολία φτιάξτε τα πέταλα ένα ένα. Όταν φτιάξετε τα τρίγωνα αφήστε περίπου 1,5 εκατοστό περιθώριο γύρω από το περίγραμμα.

Βάλτε τη σοκολάτα ή την καραμέλα σε μπεν μαρί για να λιώσει και μετά τοποθετήστε την σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ.

Βάλτε τη σοκολάτα ή την καραμέλα σε μπεν μαρί για να λιώσει και μετά τοποθετήστε την σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ.

Με μία μικρή σπάτουλα απλώστε από την άκρη προς τη βάση του τριγώνου το υλικό σας, αφήνοντας γραμμές και κορυφές.

Με μία μικρή σπάτουλα απλώστε από την άκρη προς τη βάση του τριγώνου το υλικό σας, αφήνοντας γραμμές και κορυφές.

Η βάση του τριγώνου θα είναι η εξωτερική άκρη του πετάλου σας. 

Αυτο σημαίνει ότι πρέπει να απλώσετε το υλικό σας με έναν ακαθόριστο τρόπο , ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο αληθοφανές.

Αυτο σημαίνει ότι πρέπει να απλώσετε το υλικό σας με έναν ακαθόριστο τρόπο , ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο αληθοφανές.

Ενώ το πέταλο είναι ακόμα υγρό, βάλτε το σε ένα μπολ για να πάρει κοίλο σχήμα. Κολλήστε με την ταινία το χαρτί πάνω στο μπολμ ώστε νε μείνει το πέταλο στη θέση του, ενώ πήζει. Επαναλάβετε με τον  ίδιο τρόπο, κάνοντας 6-8 πέταλα σε διαφορετικό μέγεθος. Μην το τσιγκουνευτείτε. Φτιάξτε μερικά επιπλέον πέταλα, ώστε να μην χάνετε χρόνο , αν σας σπάσει κάποιο κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Ενώ το πέταλο είναι ακόμα υγρό, βάλτε το σε ένα μπολ για να πάρει κοίλο σχήμα. Κολλήστε με την ταινία το χαρτί πάνω στο μπολμ ώστε νε μείνει το πέταλο στη θέση του, ενώ πήζει. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας 6-8 πέταλα σε διαφορετικό μέγεθος. Μην το τσιγκουνευτείτε. Φτιάξτε μερικά επιπλέον πέταλα, ώστε να μην χάνετε χρόνο , αν σας σπάσει κάποιο κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Μόλις τα πέταλα πήξουν, ξεφλουδίστε το αντικολλητικό χαρτί.

      Τοποθετήστε τα μεγαλύτερα πέταλα σε σχήμα κύκλου πάνω στην τούρτα.

Τοποθετήστε τα μεγαλύτερα πέταλα σε σχήμα κύκλου πάνω στην τούρτα.

Κολλήστε μετη  βουτυρόκρεμα  το δεύτερο στρώμα από τα μικρότερα πέταλα πάνω από το πρώτο στρώμα με τα μεγάλα. Μπορείτε να βάλετε και τρία και τέσσερα στρώματα πέταλα. Έτσι θα κάνετε το λουλούδι σας πιο γεμάτο και να μοιάζει ότι έχει ανθίσει.

Κολλήστε μετη βουτυρόκρεμα το δεύτερο στρώμα από τα μικρότερα πέταλα πάνω από το πρώτο στρώμα με τα μεγάλα.

 

 Μπορείτε να βάλετε και τρία και τέσσερα στρώματα πέταλα.

 

 Έτσι θα κάνετε το λουλούδι σας πιο γεμάτο και να μοιάζει ότι έχει ανθίσει.

Για να ολοκληρώσετε, χρησιμοποείστε ένα στρογγυλό ζαχαρωτό, που θα το κολλήσετε στο κέντρο του λουλουδιού σας με λίγη λιωμένη σοκολάτα.

Για να ολοκληρώσετε, χρησιμοποείστε ένα στρογγυλό ζαχαρωτό, που θα το κολλήσετε στο κέντρο του λουλουδιού σας με λίγη λιωμένη σοκολάτα.
Στολισμος απο την Αργυρω

Τα ίδια ζαχαρωτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε το κέντρο, αλλά και να τα ρίξετε γύρω από την τούρτα ή το κέικ ή να τα κολλήσετε περιμετρικά για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Φτιάξατε τέλεια λουλούδια για τούρτες!

Τα ίδια ζαχαρωτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε το κέντρο, αλλά και να τα ρίξετε γύρω από την τούρτα ή το κέικ ή να τα κολλήσετε περιμετρικά για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Φτιάξατε τέλεια λουλούδια για τούρτες!
στολισμος τουρτας γενεθλιων
 
Photos via cakeblog
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται