Πίσω

Το βούτυρο γάλακτος στη μαγειρική

Το βούτυρο γάλακτος είναι ένα πολύ γνωστό που παράγεται συνήθως από την κρέμα πρόβειου ή αιγοπρόβειου .
Προέρχεται από τις κορυφές (κρέμα) οι οποίες προέρχονται από την αποκορύφωση του γάλακτος που συλλέγεται από βιομηχανίες. Έχει σχετικά ανοιχτό κίτρινο χρώμα και όταν συντηρείται στο ψυγείο είναι συμπαγές. Σε θερμοκρασία δωματίου λιώνει πολύ γρήγορα και έχει κίτρινο χρώμα. Η ποιότητα του βουτύρου γάλακτος εξαρτάται από τη βακτηριολογική ποιότητα της πρώτης ύλης του γάλακτος. Έχει μεγάλη διατηρησιμότητα, πολύ μεγαλύτερη από το φρέσκο βούτυρο, ακόμα και εκτός ψυγείου. Το βούτυρο γάλακτος χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το ποιο είναι το καλύτερο βούτυρο γάλακτος, ώστε να φτάσουν στο τέλειο παρασκεύασμα.

Χρήσεις

Στην αγορά βρίσκεται συνήθως σε βάζο σε τετηγμένη μορφή, δηλαδή ως λιωμένο βούτυρο. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική και ενδείκνυται για γλυκίσματα προσδίνοντας μοναδική γεύση και άρωμα.

Ποιο είναι το καλύτερο βούτυρο γάλακτος

Βούτυρο γάλακτος είναι το καθαρό λίπος και είναι καθαρισμένο από το νερό και τα στερεά υπολείμματα του γάλακτος. Το βούτυρο γάλακτος μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και στο σπίτι. Το βούτυρο τοποθετείται σε κατσαρόλα και ζεσταίνεται σε πολύ χαμηλή φωτιά. Γίνεται συνεχής ανάδευση μέχρι να λιώσει. Όταν σταματήσει να βγάζει αφρούς και γίνει διαυγές, τότε πλέον είναι σχεδόν έτοιμο για χρήση. Ο αφρός που έχει μείνει στην επιφάνεια αφαιρείται προσεχτικά. Στη συνέχεια σουρώνεται. Το κίτρινο λίπος που έμεινε είναι το καθαρό (clarifier), δηλαδή το καλό βούτυρο γάλακτος.

Υπάρχει και το βούτυρο γάλακτος χωρίς χτύπημα, το οποίο γίνεται αποκλειστικά με την κορυφή του γάλακτος.

Βούτυρο γάλακτος - υπέροχες παρασκευές

Το βούτυρο γάλακτος λοιπόν εκτός του μεγάλου χρόνου ζωής του δίνει και υπέροχη γεύση και άρωμα στα διάφορα πιάτα της μαγειρικής και στα γλυκά. Στο ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο βούτυρο γάλακτος, η απάντηση είναι η εξής. Κάθε βούτυρο γάλακτος έχει την ιδιαιτερότητά του και προσδίδει ξεχωριστά γευστικά και οσφραντικά αποτελέσματα στα διάφορα παρασκευάσματα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται