Πίσω

Μυστικα για ρολο κιμα

Είναι πολλοί αυτοί που αγαπούν το ρολό  οποιουδήποτε κρέατος. Για να τους αφήσετε όλους ικανοποιημένους πρέπει να μάθετε όλα τα μυστικά για να φτιάξετε με τα χέρια σας ένα… ποίημα!
Αυτά είναι όλα όσα κάνω εγώ και το ρολό μου βγαίνει πάντα τέλειο!

Ο κιμάς και όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Για να μαλακώσουν οι ίνες του κιμά προσθέτουμε λίγο ξύδι στο μείγμα. Την ίδια ακριβώς δουλειά κάνει η τριμμένη ντομάτα και το τριμμένο κρεμμύδι, καθώς και το ούζο ή το κρασί.

Αποφύγετε τη φρυγανιά γιατί σφίγγει το μίγμα.

Τρίβουμε στο μείγμα διαφορά λαχανικά, όπως ντομάτα, κρεμμύδι, καρότο, κολοκύθι, για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Όταν πλάθουμε το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό, γιατί έτσι θα γίνει αφράτο το ρολό.

Προσθέτουμε αυγό ή ασπράδι για να κρατήσει το σχήμα του την ώρα που το κόβουμε και να μην διαλύεται. Όμως, αν πρέπει να μην φάτε αυγό παραλείψτε το.

Δώστε του ωραίο σχήμα, χρησιμοποιώντας λαδωμένο χαρτί ψησίματος. Θα το ρολάρετε και θα κυλίσει στο ταψί στο πι και φι!

Την πρώτη μισή ώρα με σαράντα λεπτά,  το ψήνουμε καλά σκεπασμένο και μετά το ξεσκεπάζουμε για να ροδίσει.

Ο χρόνος ψησίματος του, ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του και κυρίως το πάχος του. Ένα λεπτό ρολό ψήνεται πολύ πιο γρήγορα από ένα ρολό που έχει το διπλάσιο πάχος.

Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκε σωστά μέχρι μέσα, πιέστε το ρολό στο κέντρο στο πιο χοντρό σημείο. Είναι ψημένο αν τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα.

Συνεχίστε να μαγειρεύετε με πάθος, καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται