Ο μοσχαρίσιος κιμάς αποτελεί την πιο συχνή επιλογή ανάμεσα στα διαφορετικά είδη κιμάδων. Οι παρασκευές που χρησιμοποιείται ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι τόσες πολλές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να εντάξει κανείς στην διατροφή του πρωτεΐνες. Οι Ελληνίδες νοικοκυρές αναζητούν εύκολες και γρήγορες παρασκευές με κιμάδες για τα παιδιά τους, μιας και δίνουν νόστιμες επιλογές. Άλλωστε κάθε παρασκευή είναι και μια απόλαυση. Ωστόσο, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Ωστόσο ο μοσχαρίσιος κιμάς μπορεί συχνά να είναι πλούσιο σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία. Το κλειδί για να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας είναι το μέτρο και η διαχείριση του μεγέθους της μερίδας μας σε κάθε γεύμα.