Πίσω

Κιμάς Μοσχαρίσιος

Ο μοσχαρίσιος κιμάς αποτελεί την πιο συχνή επιλογή ανάμεσα στα διαφορετικά είδη κιμάδων. Οι παρασκευές που χρησιμοποιείται ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι τόσες πολλές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να εντάξει κανείς στην διατροφή του πρωτεΐνες. Οι Ελληνίδες νοικοκυρές αναζητούν εύκολες και γρήγορες παρασκευές με κιμάδες για τα παιδιά τους, μιας και δίνουν νόστιμες επιλογές. Άλλωστε κάθε παρασκευή είναι και μια απόλαυση. Ωστόσο, πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

Ωστόσο ο μοσχαρίσιος κιμάς μπορεί συχνά να είναι πλούσιο σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος μπορεί να συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία. Το κλειδί για να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας είναι το μέτρο και η διαχείριση του μεγέθους της μερίδας μας σε κάθε γεύμα.

Διατροφική αξία

Ο μοσχαρίσιος κιμάς έχει θρεπτική αξία παρόμοια με εκείνη του νωπού κρέατος. Πρόκειται για ένα είδος κρέατος εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, βιταμίνες και μέταλλα. Οι πρωτεΐνες του είναι της τάξεως των 26 γραμμαρίων σε 100 γραμμάρια κρέατος. Παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα. Μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη και τη συντήρηση των μυών, καθώς επίσης και την απόδοση μας σε περίοδο άσκησης. Ως πλούσια πηγή σιδήρου, μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο αναιμίας και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την ανάπλαση των κυττάρων.

Στη μαγειρική

Ο κιμάς μοσχαρίσιος μπορεί να δημιουργήσει νόστιμα και γρήγορα πιάτα. Σχεδόν όλες οι παρασκευές μπορούν να μετατραπούν σε χορτοφαγικές εκδοχές ανάλογα τα προσωπικά γούστα του καθενός. Όταν μαγειρευτεί έχει πιο ωραία γεύση. Για αυτό άλλωστε πολλοί μάγειρες συνιστούν όταν ψήνεται να μην προσθέτουμε τίποτα, πέρα από μία μικρή ποσότητα αλατιού, ώστε να μην καλύπτεται η ξεχωριστή του γεύση.

Σε κάθε παρασκευή πρέπει να μαγειρεύεται επαρκώς ο μοσχαρίσιος κιμάς για αποφυγή τροφικών δηλητηριάσεων.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, δείτε ακόμα:

Τα μυστικά

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται