Κάντε γιορτή για τα παιδιά το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τα παιδιά από το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σπίτι. Αυτή τη μέρα θα τη θυμούνται σε όλη τους τη ζωή και θα την έχουν ως παρακαταθήκη και για τη δική τους οικογένεια. Εσείς λοιπόν, δεν έχετε παρά να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε με τον ωραιότερο τρόπο τις αναμνήσεις των παιδιών σας.

Πώς θα κάνετε γιορτή την ημέρα του στολίσματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ορίστε την ημερομηνία του στολίσματος και ενημερώστε τους φίλους των παιδιών σας που μπορούν να έρθουν ως καλεσμένοι για να γίνει γιορτή η δραστηριότητα. Μπορείτε ακόμα και να φτιάξετε προσκλήσεις για την ημέρα, φτιάχνοντας χάρτινες προσκλήσεις σε χαρτόνι, στα χρώματα των Χριστουγέννων (κόκκινο και πράσινο), γράφοντας με μαρκαδόρο και ζωγραφίζοντας ή κολλώντας χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα.

Όταν έρθουν τα παιδιά στο σπίτι δώστε τους σκουφάκια Άγιου Βασίλη για να νιώσουν το εορταστικό κλίμα.

Πάρτε χριστουγεννιάτικες ταινίες για να δείτε όλοι μαζί εκείνη την ημέρα.

Βάλτε να παίζει ένα CD με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που θα ακούγονται κατά τη διάρκεια του στολισμού. Μπορείτε να κάνετε κόπιες και να τις  μοιράσετε στους φίλους των παιδιών σας ως αναμνηστικά δώρα, γράφοντα επάνω το όνομα των παιδιών σας και την ημερομηνία.

Προμηθευτείτε καραμέλες και απλά γλυκάκια ή μπαστουνάκια καραμέλας ριγέ χριστουγεννιάτικα, για να προσφέρετε στα παιδιά.

Φτιάξτε ζύμη και έχετε την έτοιμη όταν έρθουν τα παιδιά, ώστε να τους δώσετε κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα για να τα φτιάξουν όλα μαζί. Μπορείτε να τα ψήσετε και να τους τα δώσετε για να στολίσουν το δέντρο με αυτά. Αν τα θέλετε για στολίδια τότε κάντε μία τρύπα πριν το ψήσιμο, ώστε να περάσετε μετά μία κορδέλα.

Υπάρχει μεγάλη περίπτωση τα παιδιά να βαρεθούν το στόλισμα. Τότε συνεχίστε εσείς το κρέμασμα των στολιδιών και δώστε τους να κάνουν κάποια χριστουγεννιάτικη κατασκευή.

Αυτό που δεν θα ξεχάσουν ποτέ είναι το γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Για αυτό προμηθευτείτε κόλλες και φακέλους χρωματιστούς και βάλτε τα να γράψουν τις επιθυμίες τους, τις ευχές τους και τα όνειρά τους.

Αυτή τη μέρα τα παιδιά σας και οι φίλοι τους θα τη θυμούνται για πάντα… Καλές γιορτές!

https://www.argiro.gr/2016/12/kante-giorti-stolisma-tou-xristougenniatikou-dentrou/