Έριξαν λάδι, σάλτσα, κρασί στο χαλί; Καθάρισέ το εύκολα & γρήγορα

Οι περισσότερες νοικοκυρές τρελαίνονται όταν κατά τη διάρκεια ενός γεύματος ή δείπνου, λεκιαστεί το χαλί. Πάρτε βαθιά ανάσα, μη χαλάσετε τη διάθεσή σας και όταν πέσει στο χαλί σας λάδι ή σάλτσα πάρτε γρήγορα χαρτί κουζίνας. Αρχικά, ταμπονάρετε τον λεκέ για να απορροφηθεί.  Έπειτα απλώσετε λίγο υγρό πιάτων στο σημείο του λεκέ. Τέλος, αφαιρέστε το με υγρό πανί.

Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι βουτύρου για να αφαιρέσετε την περιττή σάλτσα από την επιφάνεια του χαλιού. Στη συνέχεια, βουλιάξτε ένα νωπό πανί σε γλυκερίνη και τρίψτε με αυτό το χαλί σας, κάνοντας απαλές κινήσεις.

Λεκές από κρασί

Τοποθετήστε χαρτί κουζίνας ή ένα πανάκι πάνω στον λεκέ γρήγορα, γιατί αν ο λεκές από κρασί μείνει για πολλή ώρα στο χαλί μετά θα αφαιρεθεί πολύ πιο δύσκολα. Ρίξτε αλάτι πάνω στον λεκέ όσο ακόμα είναι υγρός. Καλύψτε όλο τον λεκέ με αλάτι ώστε να απορροφηθεί καλά η υγρασία από το σημείο που λερώθηκε. Αν ο λεκές σας έχει στεγνώσει τότε ρίξτε λίγο νερό πριν ρίξετε το αλάτι.

Αφήστε το αλάτι αρκετή ώρα για να απορροφηθεί. Όσο «κάθεται» το αλάτι θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα εφόσον απορροφάει το χρώμα του κρασιού. Μόλις δείτε ότι ο λεκές έχει στεγνώσει εντελώς μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Όσο πιο πολύ αφήσετε το αλάτι πάνω στον λεκέ τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε. Μπορείτε να το αφήσετε ακόμα και μια ολόκληρη νύχτα.

Καθαρίστε το αλάτι με την ηλεκτρική σκούπα. Αν το αλάτι δεν αφαιρεθεί εύκολα με τη σκούπα βρέξτε το ελαφρά και ξαναδοκιμάστε. Αμέσως μετά το σκούπισμα το χαλί σας θα είναι σαν καινούριο.

Δες εδώ έξυπνους τρόπους να καθαρίσεις τα ντουλάπια της κουζίνας.

https://www.argiro.gr/2016/12/katharismos-xalia-erixan-ladi-saltsa-krasi-sto-xali-katharise-eukola-grigora/