Πίσω

Αυτά είναι τα πιο παράξενα ελληνικά φαγητά, σύμφωνα με τον Andrew Zimmern

O Andrew Zimmern, ο Αμερικανός καταξιωμένος σεφ και συγγραφέας, γυρνάει τον κόσμο με το Travel Channel, και αναζητάει, καταγράφει και δοκιμάζει τα πιο περίεργα φαγητά. Η εκπομπή που παρουσιάζει ονομάζεται Bizarre Foods, σημειώνει τεράστια επιτυχία και πρόσφατα βρέθηκε και στην Ελλάδα.

Αναρωτιέστε τι περίεργο φαγητό μπορεί να βρήκε εδώ στη χώρα μας; Ή νομίζετε ότι μόνο σε μακρινές χώρες υπάρχουν περίεργες διατροφικές συνήθειες; Για ξανασκεφτείτε το! Πολλά παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, που σε εμάς φαίνονται συνηθισμένα και καθόλου περίεργα, ανεξάρτητα αν τα προτιμάμε γευστικά ή όχι, σε έναν ξένο μπορούν να προκαλέσουν περιέργεια και έκπληξη.

Βέβαια στο ταξίδι του στη Ελλάδα δεν αρκέστηκε μόνο στα πιο περίεργά μας φαγητά. Δοκίμασε μεταξύ άλλων εκλεκτές λιχουδιές μας. Κακαβιά την οποία λάτρεψε, χταπόδι στιφάδο αλλά και ψητό, αρνάκι γεμιστό και φυσικά το αγαπημένο σουβλάκι. Ας δούμε όμως, ποια από τα φαγητά μας βρήκε ότι είναι πιο περίεργα.

Ναι, το λαχταριστό μας κοκορέτσι. Το περιέγραψε σαν κεμπάπ με εντόσθια, και αν σκεφτεί κανείς από τι αποτελείται και τον τρόπο που παρασκευάζεται δικαίως. Φυσικά του άρεσε.

 

 

Κοκορέτσι
Ναι, το λαχταριστό μας κοκορέτσι. Το περιέγραψε σαν κεμπάπ με εντόσθια, και αν σκεφτεί κανείς από τι αποτελείται και τον τρόπο που παρασκευάζεται δικαίως. Φυσικά του άρεσε.

 

 

 

 

Πατσάς
 Παρά την αρχική του έκπληξη και δυσαρέσκεια ως προς το βασικό υλικό, την κοιλιά, και φυσικά τη μυρωδιά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τελικά του άρεσε.

 Παρά την αρχική του έκπληξη και δυσαρέσκεια ως προς το βασικό υλικό, την κοιλιά, και φυσικά τη μυρωδιά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τελικά του άρεσε.

 

Πεσκανδρίτσα
 Στην ψαραγορά που βρέθηκε του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η τρομακτική εμφάνιση της πεσκανδρίτσας. Βέβαια όταν τη δοκίμασε άλλαξε γνώμη και πραγματικά την απόλαυσε.

 Στην ψαραγορά που βρέθηκε του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η τρομακτική εμφάνιση της πεσκανδρίτσας. Βέβαια όταν τη δοκίμασε άλλαξε γνώμη και πραγματικά την απόλαυσε.

Βρέθηκε στην Κάλυμνο και δοκίμασε διάφορους περίεργους θαλασσινούς μεζέδες.

Ξεκίνησε με τα πιο απλά, δηλαδή με ζωντανό αχινό.

Ξεκίνησε με τα πιο απλά, δηλαδή με ζωντανό αχινό.

 

Και συνέχισε με τα πιο περίεργα, τις φούσκες, οι οποίες είναι όστρακα που αλιεύουν με ιδιαίτερη δυσκολία οι Καλύμνιοι βουτηχτάδες. Οι ντόπιοι τις θεωρούν τον εκλεκτότερο μεζέ.

 

 

Και συνέχισε με τα πιο περίεργα, τις φούσκες, οι οποίες είναι όστρακα που αλιεύουν με ιδιαίτερη δυσκολία οι Καλύμνιοι βουτηχτάδες. Οι ντόπιοι τις θεωρούν τον εκλεκτότερο μεζέ.

 

 

 

Ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε το Σπινιάλο, που φτιάχνουν με τα όστρακα και ουσιαστικά είναι ένας τρόπος διατήρησής τους, μέσα σε θαλασσινό νερό και λίγο λάδι, για μεγάλα διαστήματα.

 

 

 

Ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε το Σπινιάλο, που φτιάχνουν με τα όστρακα και ουσιαστικά είναι ένας τρόπος διατήρησής τους, μέσα σε θαλασσινό νερό και λίγο λάδι, για μεγάλα διαστήματα.

 

 

 

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα μέρος από το επεισόδιο της εκπομπής αυτής στην Ελλάδα, και τις μέρες που πέρασε ο Andrew Zimmern στην Κάλυμνο,

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται