Πίσω

Μυστικά από την Αργυρώ: Για κεφτεδάκια τηγανητά παραδοσιακά

Μυστικά : Για κεφτεδάκια τηγανητα παραδοσιακα

Πώς είναι η υφή της ζύμης;

Το μείγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά όπως ξύδι, τριμμένο κρεμμύδι και τριμμένη ντομάτα, μαλακώνουν τις ίνες του κιμά και έτσι έχουμε πολύ αφράτο αποτέλεσμα.

Δώστε φουλ αρώματα στο μείγμα του κιμά, για να σας χτυπούν οι γείτονες την πόρτα!

Το αρωμάτισμα του κιμά με μείγμα βοτάνων και μπόλικο φρέσκο και ξερό  δυόσμο έχει σαν αποτέλεσμα να θέλεις να φας και… το τηγάνι. Βότανα που μπορούμε να προσθέτουμε στο μείγμα, είναι ρίγανη, βασιλικός και θρούμπι.

Τι ψωμί να βάλω για να πετύχω;

Ψωμί μπαγιάτικο για τα κεφτεδακια τηγανητα παραδοσιακα και αν είναι δυνατόν προζυμένιο, δίνει τέλεια γεύση στα κεφτεδάκια και τα κάνει πολύ αφράτα, μιας και το ψωμί ρουφάει όλα τα υγρά του μείγματος και το αφρατεύει πολύ. Αποφύγετε το ψωμί με μαλακή ψίχα και λαστιχωτή υφή, γιατί θα γίνουν λαστιχωτά και σφιχτά.

Διαφήμιση

Γιατί να βάλω ξύδι στην ζύμη του κιμά;

Γιατί θα γίνουν πολύ αφράτα και το ξύδι θα σπάσει τις ίνες του κιμά.  Τι εγκώμια μου γράψατε στα μηνύματα που μου στείλατε!

Γιατί να ξεκουράσω τη ζύμη του κιμά;

Ξεκούραση του μείγματος του κιμά το λιγότερο 30 λεπτά, σκεπασμένο στο ψυγείο, έχει σαν αποτέλεσμα τέλεια γεύση, μιας και αναδεικνύονται οι γεύσεις των υλικών. Επίσης, η κρύα ζύμη του κιμά, πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Ουζο στα παραδοσιακα τηγανητα κεφτεδακια;

Αν θέλετε να αναστενάζουν όσοι τα δοκιμάζουν και το άρωμα τους να ξεμυαλίζει τους πάντες, ένα είναι το μυστικό! Λίγο ούζο στον κιμά.
Μην παραλείψετε το ούζο, γιατί είναι αυτό που δίνει την ένταση καθώς και τη γλύκα  του ούζου  στα κεφτεδάκια, κάνοντάς τα μοναδικά  και ακαταμάχητα. Άλλωστε αυτό κάνει και την διαφορά στη μοναδική τους γεύση. Κλείστε τα μάτια και θυμηθείτε τα κεφτεδάκια που φάγατε το καλοκαίρι στο νησί, στις διακοπές σας! Ακόμα τα θυμάστε!

Διαφήμιση

Αλευρώνω ή όχι;

Ένα μεγάλο μυστικό για κεφτεδακια είναι κατά την γνώμη μου, το αλεύρωμα στα κεφτεδάκια τα κάνει βαριά στην γεύση, γι’ αυτό και το θεωρώ περιττό. Μην αλευρώνετε, αλλά πασπαλίστε 2 κουταλιές αλεύρι στο μείγμα του κιμά. Ζυμώστε όμως πολύ καλά να χαθεί μέσα στην ζύμη του κιμά το αλεύρι.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, τραγανά  εξωτερικά και πολύ αφράτα μέσα. Και επιπλέον, γλιτώνετε όλη τη διαδικασία του αλευρώματος όπως και το μαύρισμα του λαδιού που τηγανίζετε. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα στρογγυλά ή νησιώτικα;

Πλάστε και τηγανίστε τα, κάνοντας τους πλακέ, όπως τους φτιάχνουμε στο νησί  μου στην Πάρο. Έτσι, έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια, καλύτερη κρούστα και ψήνονται πιο γρήγορα.

Διαφήμιση

Πώς να αποφύγω να κολλάει η ζύμη του κιμά στα χέρια;

Να βουτάτε τα χέρια σας σε λίγο ούζο αραιωμένο με νερό, κάθε φορά που κολλάει ο κιμάς στα χέρια σας. Δεν θα πιστεύετε τα αρώματα που βγαίνουν στο τηγάνισμα , καθώς και τη νοστιμιά τους.

Είμαι πάντα εδώ για να μοιράζομαι μαζί σας την πείρα μου και όλα τα μυστικά μου, για να έχετε σίγουρη και απόλυτη επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνετε. Δείτε περισσότερα μυστικά για τέλεια μαγειρέματα εδώ.

Εσύ πώς προτιμάς τα παραδοσιακα τηγανητα κεφτεδακια ;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται