Πίσω

Μυστικά για εύκολα λαζάνια με κιμά

Εύκολα ακόμα και εσείς που δεν τα έχετε ξαναφτιάξει, ακολουθώντας βήμα βήμα όλα τα μυστικά μου, που μοιράζομαι κάθε φορά μαζί σας, θα δημιουργήσετε ένα φαγητό που όλοι θα παραμιλάνε. Επειδή στις λεπτομέρειες κρίνεται η επιτυχία ενός φαγητού, γι’ αυτό και σας δίνω ότι ακριβώς χρειάζεται, για να έχετε ένα υπέροχο πιάτο.
Ένας κλασικός τρόπος παρασκευής τους είναι με ψιλοκομμένο κρέας, που σιγοβράζει για αρκετές ώρες σκεπασμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά, ενώ για να μειώσουμε το χρόνο βρασμού τους χρησιμοποιούμε κιμά.
Ο κιμάς
Πάντα να σβήνετε με λίγο κρασί μετά το τσιγάρισμα του, γιατί το δίνει τέλεια αρώματα. Το σωστό σοτάρισμα του δίνει το 50% του τελικού γευστικού αποτελέσματος. Γι’ αυτό, σοτάρετε σωστά τον ίσα να ροδίσει και όχι να αρχίσει να βράζει και να βγάζει τα υγρά του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό αλλά και κόκκινο κρασί. Να επιμείνετε στον κρεοπώλη σας, να είναι περασμένος μια φορά στη μηχανή, γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερη νοστιμιά και πιο πλούσια γεύση κρέατος.
Η σάλτσα
Για να γίνει πλούσια με βελούδινη υφή χρειάζεται σιγανό μαγείρεμά. Φροντίστε να έχει αρκετή υγρασία, γιατί με αυτά τα υγρά θα ψηθεί σωστά και θα παραμείνει ζουμερή. Σοτάροντας σωστά την τριάδα (mirepoix) κρεμμύδι, καρότο, σέλερι δίνουμε το μέγιστο γευστικό, αποτέλεσμα σ΄ αυτή. Γι’ αυτό δεν πρέπει να πάρουν καθόλου χρώμα αλλά να μαλακώσουν και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
Αφού δέσει και μελώσει ,αποσύρετέ την από την φωτιά και καλύψτε την επιφάνεια της με τη μεμβράνη τροφίμων.
Να εφάπτεται πλήρως, ώστε να μην κάνει πέτσα και να παραμείνει ζεστή και τρεμουλιαστή. Χρησιμοποιήστε βαθύ ταψί, γιατί κατά το ψήσιμο ξεχειλίζουν οι σάλτσες και χύνονται έξω. Αν ακολουθήσετε τα μυστικά μου το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Αν περισσέψει κάτι από αυτό το πεντανόστιμο πιάτο, που δε νομίζω να συμβεί, μπορείτε να το ζεστάνετε σκεπασμένο πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τα λαζάνια
Για να ψηθούν σωστά χρειάζονται υγρασία. Αυτή θα την πάρουν από τα υπόλοιπα υλικά του ταψιού. Σκεπάστε το φαγητό για να προλάβει να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα χωρίς να ξεραθεί η επιφάνειά του. Στο τέλος ξεσκέπαστε να ροδίσει σωστά. Ραντίστε τα με λίγες σταγόνες γάλα ή νερό, μιας και αν μείνουν τα ζυμαρικά και κρυώσουν, ρουφούν κάθε υγρασία του ταψιού.
Αφού μάθατε τα μυστικά μου για σίγουρη επιτυχία τώρα εύκολα μαγειρέψετε το και απολαύστε το με την οικογένεια και αυτούς που αγαπάτε.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται